Muntii Giumalau - Rarau

O drumetie in Muntii Rarau ofera calatorului ambianta plina de autentice frumuseti carpatine, in care brazii si molizii aduc farmecul nordului. Aici, in zorii zilei, drumetul are prilejul sa asculte crimpeie din simfonia naturii, in care cintecul pasarilor, acompaniat de fosnetul padurilor de conifere, reprezinta o traire.
In prag de seara, ceturile din vai si norii zdrentuiti de vint, printre care apar, din cind in cind, siluetele Pietrelor Doamnei, te transpun in lumea basmului. Eleganta cetate de piatra a Raraului, impreuna cu cupola alpina a Giumalaului aduce, pe meleagurile Bucovinei un crimpei din peisajele Alpilor, intetind chemarea tainica a muntilor. Noptile cu luna si cer instelat, rasariturile si apusurile de soare, furtunile verii si viscolele iernii aduc in Rarau, fiecare in felul lor, frumuseti tainice si meditative, toate pe fundalul unui peisaj in care se imbina nuantele alb-cenusii ale calcarelor cu verdele inchis al padurilor de conifere si cu cel deschis al pajistilor alpine, brodate multicolor cu flori de munte.

Informatii despre traseu :

Categorie principala: Munte
Dificultate: Medie
Nr. zile:
Nr. de persoane: minim 2; maxim 30;
Pret: 80 Euro / zi / Grup (pretul reprezinta doar tariful de ghidaj);
Sezon: Vara, Toamna (Aprilie -Noiembrie)
Tematica/Activitati incluse: Peisaje, Monumente ale naturii, Istorie, Arhitectura,Trekking
Echipament: Cort de munte, Sac de dormit, Bocanci Waterproof, izolier, Rucsac, Mincare pentru 7 zile, Termos aluminiu, Pelerina, Haine Groase, Conditie fizica impecabila
trasee turistice rarau

 

Pietrele Doamnei
Pietrele Doamnei
 
  • Pietrele Doamnei
  • Cimitirul vesel din Sapinta
  • biserica de lemn din Ieud
  • manastirea Rarau
  • pestera liliecilor Rarau
  • fresca din pronaosul bisericii Ieud deal
  • Vatra Dornei
  • moara dracului

 

 

 

Prima zi :Punct de plecare orasul Oradea , Cluj sau Brasov  - Vatra Dornei (se innopteaza in cort sau cabana functie de conditiile meteo). Timp de parcugere aproximativ 8 ore. Drumul se parcurge cu autocarul sau cu trenul.
A doua zi : Vatra Dornei - Cabana Giumalau.(se innopteaza in cort sau cabana).Timp de parcurgere :aproximativ 5 ore.Diferenta de nivel :aproximativ :800 m.Altitudini :Vatra Dornei 800 m; Cabana Giumalau :1542 m. Distanta parcursa :aproximativ 20 km.
A treia zi : Cabana Giumalau - Virful Giumalau - Rarau (se innopteaza la cabana sau la cort functie de conditiile meteo).Timp de parcurgere : aproximativ 4 ore. Diferenta de nivel: aproximativ 400 metri. Altitudini : Vf Giumalau-1857 m; Rarau-1520 m . Distanta parcursa : aproximativ 15 km.
A PATRA ZI :Rarau - Pestera Liliecilor - Schitul Rarau - Pietrele Doamnei(se innopteaza la cabana sau la cort functie de conditiile meteo). Timp de parcurgere aproximativ 6 ore. Diferenta de nivel: aproximativ 500 metri. Altitudini : 1634 m -Pietrele Doamnei ;Schitul Rarau- 1103 m. Distanta parcursa :aproximativ  20 km.
A cincia ZI :Rarau - Moara Dracului - Cimpulung Moldovenesc .(se innopteaza la cabana sau la cort functie de conditiile meteo). Timp de parcurgere aproximativ 6 ore. Diferenta de nivel 1000m. Innoptarea se face la cabana sau la cort. Distanta parcursa : aproximativ 20 km. Altitudini :Rarau-1520 m -Campulung Moldovenesc 630 m.
A SASEA ZI: Vizitarea Manastirilor din nordul Maramures Rogoz, Ieud, Barsana, Desesti , Surdesti, cimitirul vesel din Sapinta (se innopteaza in cort sau cabana). Drumul se face cu autocarul.
A SAPTEA ZI: Sapinta - Cluj , Brasov sau Oradea. Drumul se face cu autocarul sau cu trenul.